Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Лечебно гладуване

След поста

Алтернативен линк


След поста






След туй умът ти ще бъде свеж. Тялото ти ще стане по-ефирно и ти ще привлечеш тия по-тънки сили ... Онези от вас, които са постили 10 деня, привличате от тия сили и после, като свършите поста, някои започват да ядат кисела зелева чорба. С това вие ще направите едно подпушване на тия сили и ще развалите всичко. (OOK - II г. - 19 беседа - 8).



След поста, колкото се може по-дълго време, употребявайте храна еднообразна и храна, която изисква малко сила за храносмилането, да не се възбужда във вас апетита, за да може да се развиват дробовете, та да може да приемате повече прана от въздуха и от водата и да изваждате повече сокове от храната, отколкото сега. (ООК - ІІ г. - 19 беседа - 9).



На болни хора аз препоръчвам поне 2 ÷ 3 деня глад, а след това може да хапне малко чорбица от сливи, след няколко часа пак, но с малко хляб. Като се позасили малко болният, ще му дам една хубава ябълка, да я сдъвче добре с кората, за да поеме всичките й сокове, и чак след това ще пристъпи към обикновената храна, която той употребява. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІІ серия - 171).





НАГОРЕ